1992                  POST LOGIC VIDEO, HOLLYWOOD, CALIFORNIA

Not primarily intended for sound, but as a video editing and film transfer facility, this project is part of a comprehensive post-production company. The goal of the design was to introduce a new architectural approach to the facility, and to set a precedent for future expansions and the imminent remodeling of the remaining existing studios.

The common entrance and reception area for the company floor had to give visitors an immediate sense of the firm’s cutting-edge approach to client service and of the technical capabilities of its staff and equipment.

Suspended wood panels in the hallways unify the new part of the facility. The long shard-like shapes enliven the hallways, adding interest to the long, linear spaces, while the square panels at the ends terminate the halls. The staggered overhead landscape of white-stained maple with metal dividers extends throughout the entire project.

Two on-line video-editing bays and two telecine rooms, where film material is transferred to digital video formats, line the halls to the side.

A video graphics room occupies a skewed box at the entry and hinges the circulation flow. The outside of the room is clad in red Finply, hinting at the function of the room, where unlimited manipulations of digital images are possible.

The edit bays, similar in form and material to the telecine rooms, feature windows facing the main machine room across the hallway. To ensure privacy when needed, and to allow a more open feeling or a glance at the equipment in the machine room, an electronically induced translucent glass was used here. Controlled by an electrical switch, the glass can be changed instantaneously from a clear to a frosted pane.

building use: video post production facility          
project scope:    architectural design, interiors, acoustics, furnishings
schedule:  completed 1992
construction cost:         N/A