1995                  MURIELLE HAMILTON, PACIFIC PALISADES, CALIFORNIA

The Pacific Palisades studio was planned for an addition to be newly built, but with a strictly predetermined footprint. Relative proximity of the studio rooms to neighboring homes, and the internal connections with the main residence demanded a moderately high level of soundproofing, but no secondary floating shell construction was deemed necessary. An advantage of the otherwise difficult footprint is the exposure to daylight on three sides, allowing for ample window surface. The room is entered from the house through one of the isolation booths.

building use: personal project recording and mixing studio        
project scope:    architectural design, interiors, acoustics, furnishings
schedule:  completed 1995
construction cost:         N/A